За един ден Ахмед от Пещера събра 80 000 лв. за трансплантация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:24 / 15.03.2017
3731
62-годишният Ахмед Моллов от Пещера, който спешно се нуждае от трансплантация на бъбрек, за да живее, е събрал в сметката си само за един ден 80 000 лв. Това съобщи журналистката Величка Ачева и благодари на колегите си от всички медии, които се отзоваха и информираха за страданието и болката на семейството. 

Сега Ахмед ще има възможност да се подложи на животоспасяващата операция в център Бридж Медикъл в Истанбул в Турция, за която му трябваха средства. Цялото родопско градче е съпричастно към състоянието на мъжа, направил благородния жест преди време да отстъпи реда си, дошъл му за трансплантация, на момче. 

"Преди 4 години и 8 месеца бяхме в Александровска болница и когато го извикаха, че вече е на ред за трансплантацията, той отстъпи на 14-годишно момче, разказа съпругата му Кери. Тя сподели, че Ахмед в момента е в много тежко състояние-с анемия-хемоглобинът му е паднал на 89 единици и е в болница за стабилизиране. Тя разказа, че Ахмед страда от хронична бъбречна недостатъчност от 7 години и е бил включен в листата на чакащите за бъбречна трансплантация. 

Кери е подчинила целия си живот, за да помогне на Ахмед и е готова да дари бъбрека си, за да може той да живее, да се радва на двете си дъщери и внуците си. Тъй като едната дъщеря на семейството е омъжена в Турция от 15 години, след дълго консултиране с различни клиники, тя проучила възможности за операция- в Център за лечение в чужбина - Бридж медикал в Истанбул, а миналата седмица в Пловдив проф.Акън е консултирал Ахмед за предстоящата му операция.


Източник: Монитор

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).