Възпитаник на интернат се оженил за учителка, проституцията била ежедневие

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:35 / 26.05.2017
3773
След многократни протести на местните жители интернатът в сливенското село Драгоданово ще бъде закрит. Това обещаха омбудсманът Мая Манолова и зам.-министърът на образованието Деница Сачева, съобщава bTV. В интерната са настанени деца с проблемно поведение и с присъди. Местните жители обаче не вярват на обещанието за закриване на интерната и твърдят, че ще повярват едва когато това се случи. 

По думите на хората момичетата от интерната проституират, а възпитаник на интерната се е оженил за учителката си. Те се страхуват и от набези. Децата, чиито присъди позволяват, ще бъдат настанени в социални институции, а другите ще бъдат преместени във Варненци, обяви Деница Сачева. Относно обвиненията на местните към децата тя каза: 

"Ако има деца, които извършват сексуални услуги, означава, че има хора от селото, които са плащали".

Сачева уточни, че през последните години системата на интернатите не се реформира в очакване на новия закон за детското правосъдие. Нейната прогноза е, че той ще е факт до година и половина. 

"В момента в интернати са настанени около 150 деца. В Драгоданово в момента има 37 деца. Те са с много тежки съдби - става въпрос за тежка бедност и тежка неграмотност", коментира още зам.-министърът.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...
Борисов: Не съм чувал и виждал Пашата от 20 години
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите му с Асен Васи...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Увеличиха заплатите на полицаите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).