Все по-голяма разлика в заплатите в страната, София мощно напред

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
09:12 / 01.12.2016
12801
Средностатистическият жител на София живее със стандарта на покупателна способност на средностатистическия европеец", коментира в студиото на "Здравей, България" Явор Алексиев от Института за пазарни изследвания.

"В София доходите са близо два пъти по-високи от тези в област Видин и тяхната структура е много по-благоприятна. Над 60% от доходите на домакинствата в София идват от работна заплата, а не от помощи и пенсии", уточни той.

Той коментира и данните някои области в страната. 

"В Смолян има добро ниво на заетост и много висока икономическа активност. Това обаче е областта с най-негативен механичен прираст, тоест повече хора напускат, отколкото се заселват там всяка година", обясни той.

"Разград и Силистра до голяма степен вече споделят социално-икономическото ниво на развитие на Видин и Монтана, там има голяма структурна безработица", каза още той.

"В Кърджали имаме голям проблем - не знаем колко хора живеят там. Ако вземете данните за здравноосигурените хора и данните за населението и ги сравните, ще видите, че 105% от хората са здравноосигурени, което няма как да е истина", добави той.


Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).