Връзката е готова! Още по-бързо и удобно до Бяло море през "Маказа"!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:15 / 09.03.2017
28285
Транспортният министър на Гърция Христос Спиртзис ще пререже лентата на новия път, който ще свързва граничния пункт "Маказа-Нимфея" с магистралата "Егнатия Одос". Тържествената церемония е насрочена за 11.00 часа на 14 март. Връзката на ГКПП "Маказа" с "Егнатия Одос" е почти завършена, пише "24 Родопи". В момента движението след граничния пункт отново е отбивано по отсечката Нимфея-Каридия, докато финалните дейности на пътните строители. 

Отбивката е малко преди тунела "Нимфея". Старият път е тесен и с много завои, като на повечето места по над 15-километровата отсечка има ограничение на скоростта от 30 км/час. Гърците построиха 6-километровия участък от разклона на село Тихиро до магистралата в срок. След пускането на отсечката във вторник ще се съкрати пътуването като времетраене и километров пробег на туристите към курортите в южната ни съседка поради излаз директно на магистралата. Разстоянието от "Маказа" до магистралата е 24 км.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).