Волен Сидеров и Корман Исмаилов се сбиха в ефира на "Хоризонт"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (28)
12:48 / 22.05.2011
5063
Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров и Корман Исмаилов от ДПС се сбиха в студиото на програма "Хоризонт" по време на предаването "Неделя 150", съобщават от медията. До сблъсъка се стигна, докато двамата спореха кой е предизвикал сбиването пред столичната джамия "Баня Баши".

Генералният директор на БНР Валерий Тодоров заяви в декларация по повод инцидента, че е недопустимо ефирът на БНР - най-голямата обществена медия в страната - да бъде използван за разпалване на етнически, религиозни и национални вражди.

"Това е гнездо на екстремисти, това не е джамия, не е храм. Седят с ножове там и полицията не прави нищо. Вие сте опасни за цяла Европа и трябва да бъдете озаптени". Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в предаването "Неделя 150" на БНР в спор с независимия депутат Корман Исмаилов. От своя страна Исмаилов обвини Сидеров, че проявява некомпетентност към исляма. "Хората не ходят да се молят с ножове в ръка", каза Исмаилов.

"Всичко беше двоен стандарт на МВР", каза Сидеров, коментирайки сблъсъците пред джамията в София. Почти всички джамии в страната са се превърнали в центрове на ислямския екстремизъм, беше категоричен той. Сидеров заяви, че в центъра на групата, която е нападнала Атака пред джамията е бил Юзеир Юзеиров. "Имаме го на видео. Това е човек, който се закани да направи партия по всякакъв начин", каза Сидеров.

В студиото на БНР Сидеров носеше снимки от сблъсъците в петък. "Ето го молещия се с нож в ръка. Тези хора бяха подготвени за провокация. Тези хора ни нападнаха и започнаха да ритат нашите колони. Нито един ислямист не е с повдигнато обвинение.

Вижда се как ислямст с костюм удря един от нашите. След което полицаите скачат и арестуват нашия човек. Продължавам да твърдя, че в центъра на София в има гнездо на екстремизъм. Да престанат лицемерите от политиката да говорят за толерантност в момент, в които почти всички джамии в страната са център на ислямски екстремизъм. Българските пишман политици, които един след друг ме заклеймяват трябва да се замислят какво правят", каза Сидеров.

"Ще направя всичко възможно да се види, че те започват и те предизвикат боя и нито един от тях не е задържан. Защо никой не дойде да види седемте шева по лицето на Деница. В Джебел нямаше нито един атакист. Защо се бият тези хора, защото това им е същността", коментира той.

"Ние видяхме едни озверени хора, които скочиха срещу колоните. Имахме разрешение за този митинг. Тази джамия събира 700-800 души. Те нарочно запълниха целия тротоар с килимчета и когато някой стъпи там те скачат срещу него. Предишният ден предупредихме полицията, че наша кола е заплашвана пред джамията. Те казаха :"Елате в петък и ще видите какво ще стане", обясни още Волен Сидеров.

Лидерът на Атака заяви още, че подкрепата им за управляващите зависи от самото поведение на ГЕРБ. "Ако ГЕРБ не следва интересите на народа ГЕРБ ще се срине в очите на самия народ, не на Атака. За оставката на Цветанов стана дума в петък. Ако той не предприеме действията, аз показах снимки с нож, ако тези хора не са разкрити и арестувани, това ще е двоен стандарт", каза Сидеров.


Виж коментарите (28)
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).