Великденска кампания помага на бедни пенсионери

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:22 / 09.03.2018
5237
Ангажираме се заедно да помогнем на най-уязвимата и бедна част от населението, на онези възрастни хора, които получават под определения размер на минималната пенсия. С тази идея ще се проведе организираната от омбудсман Мая Манолова кампания "Велик ден за всеки“, съобщи за Burgas24.bg общественият посредник на Бургас Тодор Стамболиев.

 "Инициативата се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България и традиционно е насочена към подпомагане на възрастните хора, нашите майки и бащи, които остават извън определения от правителството регламент за получаване на великденски надбавки. Използвам възможността да Ви поканя да бъдете наш съмишленик и партньор в новото издание на кампанията, в която отново ще се събират финансови средства и хранителни продукти, така че заедно да зарадваме възрастните хора за големия християнски празник. В тази връзка се обръщам към Вас и с конкретна молба.

При положение, че се включите във "Великден за всеки - 2018“, да посочите вид и количество от Вашата продукция, която бихте дарили в подкрепа на възрастните хора от Вашия регион и страната.  Информирам Ви, че за нуждите на кампанията Българската агенция за безопасност на храните предоставя своите складови помещения на територията на цяла България.  Използвам възможността да припомня, че от 1 януари 2017 г., след кампания на омбудсмана, ДДС върху дарените храни с изтичащ срок на годност отпадна, така че при желание, бихте могли да се възползвате от тази възможност. Договорът за дарение ще се издава от  Българската хранителна банка“  се казва в писмото на омбудсмана.

Тази година кампанията "Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“ набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК)  IBAN: BG53UNCR70001522802795 Банков код: UNCRBGSF Или със SMS 1255 -  на стойност 1 лев, освободен от ДДС.  Чрез online дарения от България и чужбина на сайта на БЧК - www.redcross.bg. Благодаря на всички за съпричастността към тази благородна кауза. Бъдете здрави!

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).