Варненски медици направиха "чудеса", за да спасят родилка с тежки усложнения

Автор: Пламена Николова
Коментари (5)
16:37 / 02.10.2020
3482
За щастлива развръзка с прекрасен подарък в Майчин Дом- Варна, научи Varna24.bg от публикация в сайта на здравното заведение. 

"Бременната М.Б. с близнаци, момче и момиче, без никакви предшестващи заболявания си прави рутинния ултразвуков скрийнинг в 21 гестационна седмица за малформации на плода.

По време на изследването, водещият консултацията акушер-гинеколог- д-р А.Цонев, се усъмнява за наличие на едно изключително тежко усложнение на бременността - белодробна тромбоемболия.

М.Б. е хоспитализирана в ОАРИЛ, УМБАЛ "Света Марина". След изписването прави ново животозастрашаващо усложнение, свързано с бременността и увеличената съсирваемост на кръвта - тромбоза на голям венозен съд на крака.

Налага се хоспитализиране на пациентката за две седмици в отделние по съдова хирургия в МБАЛ “Света Анна“.

Бременността продължава да се наблюдава активно амбулаторно в МБАЛ "Майчин дом-Варна ", с провеждана терапия за "разреждане на кръвта" и медикаменти помагащи нормалния ритъм на натовареното през бременността майчино сърце. Това позволи, въпреки високия риск от последваща тромбоза, посредством раздвижване на бременната, избягване на леглови режим и индивидуализиране на терапията съгласно европейските алгоритми, да се доведе бременността успешно до 37-ма гестационна седмица и да се избегне преждевременно раждане, водещо след себе си до редица усложнения за плода.

Така след спонтанно спукване на околоплодния мехур са извадени две живи и здрави дечица.

М. Б. е насочена щастлива за последващо наблюдение от съдов хирург и кардиолог, при многократно намален риск.

МБАЛ "Майчин дом- Варна“ благодари на колегите от УМБАЛ "Св. Марина и МБАЛ "Св. Анна" за оказаното съдействие и препоръки. Благодарим на всички лекари от АГО отделение на МБАЛ" Майчин дом-Варна“ за грижите, професионалното отношение и екипната работа.

Пожелава на семейството щастие и крепко здраве.", се посочва в споделената информация.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).