Варненка разнася красотата на българската народна носия по цял свят

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:36 / 06.07.2020
3103
Варненска майсторка разнася красотата на българската народна носия по целия свят. Оля Лилова изработва уникални кукли, пременени с традиционни носии. Майстори ги повече от 13 години. Творенията й са много търсени за подаръци, както у нас, така и в чужбина. Вземат ги, както българи, които ги носят за подаръци по света, така и чужденци, отнасяйки по родните си места кътче от нашата самобитност.

Оля Лилова се представя на арт фестивала "Сръчко", който се провежда в Приморския парк - между Морско казино и сцена "Раковина". Изработва художествените кукли от естествени материали.

Освен нея на фестивала се представят майстори на различни ръчноизработени стоки и сувенири - играчки, стоки за бита, гривни, обеци, кожени изделия, приложно изкуство, изделия от дърво и много други. Арт фестивалът "Сръчко" се провежда до 19 юли - всеки ден от 10 до 22 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Как да се предпазим от ухапване на кърлежи?
Обичан морски курорт вече гъмжи от туристи
Лошо време на Разпети петък, удрят ни бури и градушки
Български фермер разкри огромна далавера с млякото у нас
Отложиха пускането на газовия терминал край Александруполис


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).