В Русе наказаха естонец за разпространение на наркотици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:42 / 01.02.2021
1121
В почивния 31.01.2021 г. състав на Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на родения в Естония С. К., привлечен в качеството на обвиняем за това, че без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества. Според прокуратурата, лицето пребивавало в България от 10 години и е било осъждано два пъти, включително и за същото по вид престъпление.

С постановление от 29.01.2021 г. му е повдигнато обвинение за това, че в периода 15.09.2020 год. - 28.01.2021 год. в гр. София и гр. Русе без надлежно разрешение е придобил и държал с цел разпространение MDMB-4en-PINACA (нови психоактивни вещества), с общо бруто тегло 1 230,51 грама, от които на 18.09.2020 год. и 21.10.2020 год, в гр. Русе е разпространил чрез продажба 2.02 грама на Д. И. и 3.09 грама на С. М.

Окръжен съд - Русе счете, че от събраните многобройни доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението, за което е бил обвинен. Според съдебния състав е налице реална опасност от укриване и извършване на престъпление от страна на С. К., ако не бъде задържан, която опасност се извежда от предходните му осъждания, голямото количество наркотици, с които е задържан и очевидното му непоправяне въпреки осъждане за същия вид дейност.

Деянието, за което му е повдигнато обвинение, представлява "едно от най-силно увреждащите обществените отношения в държавата престъпление, унищожаващо младото поколение и явяващо се основна предпоставка за деградиране на човешката личност". С тези мотиви съдът не уважи искането на обвиняемия за по-лека мярка, базирано на заболяване на психична основа и риск за здравето му, подчертавайки, че не по-малък е рискът за обществото при невземането именно на "задържане под стража" С. К. да извърши поредно престъпление от този вид.   

Определението на Окръжен съд – Русе подлежи на незабавно изпълнение и може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен срок.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш
Лена Бориславова отива на съд за клевета
Бременните ще се ваксинират безплатно срещу коклюш
Колко време трябва да си работил във фирмата, за да получиш досто...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).