Ужас на Южния плаж в Несебър! Спасители предотвратиха голяма трагедия!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:29 / 29.07.2022
13672
Спасители предотвратиха трагедия с групово удавяне на Южния плаж в Несебър. Инцидентът е станал вчера, около 19:00 ч. в извънработното време на спасителите и при вдигнат "червен флаг", който забранява влизането в морската вода заради лошо време и бурни вълни.

Мъж и жена са влезли в неспокойното море, въпреки червения забранителен флаг. Минути по-късно туристите, започват да се давят. По това време на вишките не е имало спасители, заради приключилият им работен ден. Служител от школата по сърф, ситуирана на плажа забелязал бедстващите в морето и влязъл с плавателен съд да ги спасява. Огромните вълни обаче повличат и него навътре в морето.

За щастие точно в този момент няколко от спасителите, които живеят наблизо, излезли след работа да се видят на едно от плажните заведения и видели групата давещи се. Те са реагирали светкавично и започнали рискована спасителна операция. Повикали свои колеги на помощ, които пристигнали с оборудване.

В продължение на повече от 30 минути осем плажни спасители са се борели с огромните вълни, за да достигнат и измъкнат на брега тримата давещи се. Използвали са въжета, с които са се придържали, за да обезопасят спасителната операция и да не се стигне до по-голяма трагедия.

Първо са успели да стигнат до жената и са я извадили на брега, а след това са измъкнали и двамата мъже. 

"Спасителите са действали не само професионално и мигновено, но преди всичко са проявили голяма човечност и смелост, хвърляйки се в морето по време когато не са на работа и нямат никакви служебни задължения. В случая туристите са имали късмет, че момчетата са били случайно на плажа и са ги забелязали", заяви концесионерът на Южния плаж в Несебър Кирил Спасов. Той призова отново всички летуващи да спазват флаговата сигнализация.

"Всеки, който нарушава правилата поставя в голям риск не само собствения си живот, но и този на спасителите. Недопустимо е да се влиза в морето при лошо време и вдигнат "червен флаг", както и след 18.00 часа, когато приключва работното време на спасителите", предупреди за пореден път концесионерът и посочи, че при бурно море къпането е изключително опасно.

Виж коментарите (2)

Още по темата (936):
14.08.2023 "Който влезе, не излиза": По Южното Черноморие е страшно
08.08.2023 Хора вдигат ръце: Всичко е унищожено
21.07.2023 Ето я голямата и кичозна къща на богатата ромска фамилия, обядвала за 650
лева
01.11.2022 Взе повече туристи предпочитат да почиват на къмпинг
28.10.2022 Вижте колко хиляди нарушения са открили по нашето море това лято
17.10.2022 Здравко от "Биг Брадър": Съпругата ми се радва, че не съм богат
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).