Ужас: Хванаха престъпна група, насилвала брутално бебета и деца

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
13:55 / 01.06.2012
3608
Полицейската операция е проведена от антимафиоти в сектор "Компютърни престъпления" към ГДБОП и колегите им от регионалното звено в Плевен. Задържани са Л.Ц./25г./ от Плевен и С.Т./42г./ от София - участници в международна организирана престъпна група, създавала и разпространявала в глобалната мрежа материали с брутални сцени на сексуално насилие с деца на възраст от 7 месеца до 13 години.

Педофилите използвали специална криптирана Р2Р комуникационна технология, с помощта на която обменяли помежду си файловете с детска порнография, в създаването на които участвали и те. Целта на ползваната технология била правоприлагащите органи да бъдат максимално затруднени при проследяване и установяване на участниците в групата. Международната операция стартирала след задържането на А.Д., ирландец, заемащ ключова позиция в престъпната йерархия.Вече са идентифицирани някои от жертвите на сексуалните насилници.

При извършените претърсвания са иззети голям брой компютърни конфигурации, външни харддискове и флаш памети. Само в компютъра на С.Д. са открити 276 000 файла с десетки порнографски материали - видеоклипове, снимки и записани онлайн-комуникации с участието на невръстни деца.

Двамата задържани са направили пълни самопризнания за осъществяваната от тях престъпна дейност. Наложена им е полицейска мярка "задържане" за срок от 24 часа.

Предстои да им бъдат повдигнати обвинения за създаването, разпространението и държането на порнографски материали, за които са използвани деца - престъпление, за което НК предвижда наказание "лишаване от свобода" до 6 години.


Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Д-р Миндов: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов с въпрос към правителството на Кирил Петков
Лоши новини за любителите на лова, таксите скачат двойно
Първи коментар на Кирил Петков след катастрофата
От МВР посочиха причините, довели до катастрофата с автомобила на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).