Увеличава се броят на жените с психични проблеми, които стават жертви на трафик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:59 / 21.10.2016
3314
Увеличава се делът на жените с психични заболявания, които стават жертви на трафик на хора, с всяка следваща година. Това съобщи за "Фокус" Анна Николова, директор на организацията "SOS - семейства в риск" - Варна и член на Местната комисия за борба с трафика на хора. 

"Основните заболявания при потенциалните жертви от тази рискова група са жени с биполярно разстройство, които много често са обект на трафикантите, умерена до средна степен на умствена изостаналост, малко по-редки са случаите на шизофрения или други заболявания", посочи Анна Николова.

По думите й извършителите се възползват от състоянието на потърпевшите, породено от заболяването, което имат и по този начин биват въвлечени в експлоатация, с цел извличане на печалба. 

"Тази уязвима група е подлагана на най-тежките физически изтезания и рискови сексуални практики, тоест без употреба на предпазни средства и оставяна в ръцете на клиенти, които са с някакви психически отклонения. Заставени са да употребяват наркотични вещества, да участват в забиране и въвличане на други момичета в подобни схеми. Използват ги като съучастници и в други престъпни деяния в своя полза", каза още директорът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Кампания 2024: Какви промени се готвят в обвързаното подпомагане ...
Вигенин води листата на БСП за евроизборите
Синоптикът Янков ни попари с прогноза за празничните дни
Велико Минков: Притеснявам се Габриела не е в добро психично съст...
Президентът на Хърватия: Само България е по-зле от нас
Плъзна нова измама с имейли, SMS-и и гласови съобщения


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).