Урсула фон дер Лайен пристигна в България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:59 / 06.04.2022
1718
Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристигна тази вечер в София по повод предстоящото представяне на оценката на Европейската комисия относно Националния план за възстановяване и устойчивост на България, съобщава БНТ.

Тя беше посрещната от Цветан Кюланов, и.д. ръководител на Представителството на Европейската комисия в България и Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на министър-председателя Кирил Петков.

В рамките на визитата си Урсула фон дер Лайен ще потвърди подкрепата на ЕК за българския План за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

У нас председателят на ЕК ще проведе срещи с премиера Кирил Петков и членове на Министерския съвет, както и с представителите на политическите партии в управляващата коалиция.

Програмата включва също посещение в Софийския университет "Св. Климент Охридски", който е един от бенефициентите по ПВУ.

По време на визитата си във висшето училище Урсула фон дер Лайен ще се запознае с проекти на иновативни компании.

Планът за възстановяване и устойчивост на България беше предаден на 15 октомври 2021 г. В рамките на оценката ЕК подчерта необходимостта от промени в области като енергетика, върховенство на закона и транспорт, за да бъде постигнато съответствие с европейските изисквания.

В тази връзка правителството актуализира плана.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно
Ето ги големите печеливши, които работят в Деня на труда и не иск...
Eurostat: Българите работят най-малко допълнителни часове
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
Най-после намалиха една цена!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).