Ученик от Пловдив си поръча дрога от Холандия и "Български пощи" му я доставиха вкъщи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
20:37 / 01.07.2019
27624
Отдавна мина времето, когато можеше да се сложи известно ограничение върху разпространението на наркотици и в законовата рамка спрямо употребяващите, както и в тяхното лечение. Това беше възможно тогава, когато още нямаше социални мрежи и силно развит интернет, а на пазара властваха предимно хероинът и марихуаната. Днес светът е друг, наркотиците са други, не по- малко опасни, затова пък маскирани в лъскави опаковки, а пресичането на тяхното разпространение става все по-имагинерна цел, при положение, че човек може да си ги поръча по интернет и да му ги донесе право в дома пощальонът от местния клон на Български пощи. 

Никакви гонки, никаква тръпка, просто и лесно. Снимките са за информация на родители, в чиято поща може да попадне подобно писмо, а те да се чудят откога детето им е започнало да дарява в полза на очистването на Тихия океан от пластмаса.

Писмото с наркотик, поръчано от 16-годишно момче от Пловдив по интернет, идва от Холандия, съдържа лепенка вътре в картичката, над която има текст за благодарност за дарението, изпратено е като приоритетно, но си пристига франко пощенската кутия на момчето, което го е поръчало, пише Актуално. Лепенката съдържа LSD.  

Изолиран за пръв път през 1938 година в Швейцария , диетиламидът на лизергиновата киселина, наречен за кратко по немското му име LSD, предизвиква мощни халюциногенни усещания и е особено популярен в нощните заведения. Неговият пик беше през 80-те години на Запад, в няколко книги бяха описани последиците му, но после западна, за да се възроди отново преди 3-4 години и да стане популярен отново. Разпространението му у нас идва предимно от подобни поръчки чрез Интернет. 

Снимките на писмото, стигнало като сигнал до сдружение "Майки срещу дрогата", е получено с Български пощи, оставено от пощальон в пощенската кутия. Вътре в закачливата детска картичка лепенката с лизергиновата киселина е залепена отвътре на лист с благодарност към дарителя, който е допринесъл за очистването на Тихия океан от пластмаса. Сайтът е скрит на снимките, но едва ли е тайна за голяма част от заинтересованите тийнейджъри, до него се стига през Darknet. Пратката е от Холандия.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш
Лена Бориславова отива на съд за клевета
Бременните ще се ваксинират безплатно срещу коклюш
Колко време трябва да си работил във фирмата, за да получиш досто...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).