Тежко решение са взели Йосиф Сърчаджиев и съпругата му

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
09:58 / 03.10.2020
227549
Тежко решение са взели Йосиф Сърчаджиев и съпругата му Райна. Липсата на финансови средства ги принудила да пуснат в продажба своя любим дом – семейната вила в ловешкото село Кирчево.

Години наред двамата прекарваха топлите месеци от годината там, радвайки се на спокойствието и природата в околията. В последно време обаче селската къща се превърнала единствено в разход, който им било трудно да покриват. Така решили това да бъде последното им лято в любимото Кирчево, а вилата от 120 квадрата пуснали в продажба срещу 53 500 лева.

От обявата на имота става ясно, че той е напълно реновиран и има функционално разпределение. Разполага с вестибюл, дневна, две спални, две бани с тоалетни, просторна изба в приземен етаж, павилион за гости с дневен кът, кухня, спалня и собствен санитарен възел. Дворът на къщата е изключително поддържан и облагороден, засят с трева, дръвчета и цветя, за които в последните години, откакто Йоско закъса със здравето, идваше да се грижи жена от селото. Преди това той отглеждаше както зеленчуци, така и животни, но накрая останали само кучетата.

Големият актьор със сълзи на очи се съгласил да продаде своя дом. Сърчаджиев разказва, че когато купил земята, там нямало нищо – къщата и уютната атмосфера създавал с години. "Ние много случайно влязохме в това село, защото търсехме място, до което да има вода, язовир. Малка, но много китна. С много силен дух. Духът въобще не е от нас, той е от тук, не знам какво е това, което е“, сподели преди време Йосиф в свое тв интервю.

Сега той и жена му Райна обитавали софийския им апартамент. Така им било по-удобно да се справят с бита и не се налагало да пътуват от столицата до Кирчево час и половина, за да се приберат. Освен това 75-годишният Сърчаджиев, който не успя да се възстанови напълно от инсулта, покосил го през 2004 г., бил по-близо до лекарите, които го наблюдавали. Ако успеели да продадат имота за сумата от 53 хиляди лева, артистът и жена му щели да сложат парите във влог, за да си подсигурят по-добри старини, пише "Ретро".

Виж коментарите (8)

Още по темата (3169):
15.05.2023 Двама холивудски мачовци се разбраха за нов филм
17.05.2022 Трудно бихте я познали! Вижте как изглежда днес една от участничките в "Ергенът"
01.04.2022 Лили Иванова разпродава тениски, албуми и автографи, цените започват от 1
лев
31.03.2022 Хостеси обират чанти по тузарски барове, две от тях вече са арестувани
31.03.2022 Ваня Щерева: До всички, с които се прегръщахме тези дни - сори, дано ви няма нищо
31.03.2022 Мъжът на Сашка Васева: Монахини се грижат за нея
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).