Татяна Дончева изби рибата с виц за Слави Трифонов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:25 / 06.08.2021
25252
Хората в кабинета имат ключово значение и никога не могат да бъдат обезличени. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на НС и представител на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Татяна Дончева.

 

"Съдбата ни постави тежка задача в момент като сегашния и не мисля, че вината за този момент трябва да се стоварва на президента.

Дали е сменен кандидатът за правосъден министър с друг, който горе-долу е същата работа, за нас е без значение. В това правителство няма хора, които имат капацитет.

Това, което събрахме до момента, открои кандидатката за социален министър като единствения човек, който що-годе знае нещо за сферата си", заяви тя.

"Предлага се държавните финанси да управлява човек, който в последните години си вади хляба като вещо лице в Софийски градски съд. Те не казват кой къде е работил в последните 10 години. Задължително е всички от кабинета да се знаят – къде са завършили, какво са завършили, къде са работили, с кого са работили...", каза още Дончева. 

Коментирайки действията на ИТН и председателя на парламентарната им група Тошко Йорданов, Дончева реши да разкаже смешка, която по думите й била подходяща за часа, в който се излъчва предаването.

"Питам Румен Гечев: Гечев, след като Слави Трифонов каза, че Асен Василев му е някак ляв, ти какъв си му? А той ми каза: Аз съм му извън скалата".

Според Дончева има време да бъдат внесени корекции в предложеното от ИТН правителство. "Съгласна съм, че трябва да има правителство, което да ни даде до следващата пролет. Въпросът е механизмът, по който трябва да стане – без сътресения. Не очаквайте групата да гласува единно. Смятам, че и ДБ ще гласуват единно.

Това, което ще ни води, е здравият разум, може ли да се свърши работа в създадената ситуация. Ние, каквото е трябвало – да се създаде правителство, сме го направили", подчерта тя.

Дончева бе категорична, че добрият реалистичен сценарий е да се намери правителство, което да изкара до следващата пролет.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).