ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Татяна Дончева цепи БСП
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:20 / 16.07.2013Коментари (4)2272
© Bulfoto
Имам една мечта - да спрете да ме питате за ДАНС и за службите за сигурност. Искам да ме питате за култура. Това обяви в предаването "Денят започва" на БНТ Татяна Дончева. 

"Настоящото правителство отбеляза един своеобразен връх в постигане на задкулисни зависимости. Задкулисието се изразява в това да дадеш политическите решение в ръцете на хората, които нито са избрани, нито желани. Рискът от тези решения е, че изборите и административните назначения, обществено известни, не вземат никакви самостоятелни решение. 

Това е големият проблем на българската политика, който гражданското общество усеща. Няма обаче механизми за решаване, защото това става от политическите партии, а партиите в актуалната власт са прекалено обвързани. Задкулисието минава през всички и те са оплетени като свински черва", смята Дончева. 

По думите й виждаме натиск от Европа, която зачете протестите и обяви, че е забелязала силната олигархична обвързаност и липсата на приличие при вземане на политически решение. След грешните назначения правителството опитва да предложи социални решения, които са принципно добри, само че те приличат на историята - когато си загубил една любов, да си опиташ да я върнеш. По думите й протестът е артистичен, но няма ефективност, защото няма политици, които да се съобразяват с това колко хора ги харесват или не и с това, че не могат да правят политика във враждебна среда. За тях времето е пари, те са там, за да изпълняват задачите на определен икономически кръг. Затова не зачитат протестите. 

Според нея това лято може да мине безоблачно за политиците, но есента, с идването на студентите в София, това ще се промени. Това, че управляващите се правят, че нищо не се случва - разхождат се по улицата, бягат за здраве. 

"Когато ти не обръщаш внимание, неглижираш исканията на честните хора, те ще екстремизират претенциите си. И в един момент ти, като правителство, ще изпуснеш юздите, предупреди Дончева. Според нея трябва да се въведе машинното гласуване на следващите избори. Не е толкова сложно, дори Уго Чавес го е приел, коментира тя. Не може да се извиняваме с неграмотните хора, защото се оказва, че в България изборните резултати се определят от най-нискообразованите граждани, които най-лесно се продават. По думите й винаги има задкулисие зад протестите. Има обаче чувствителност и напрежение, че никой не може да ги яхне", подчерта тя. 

Според нея трябва нов политически субект в ляво. Сергей Станишев никога, при каквито и да е условия, няма да подаде оставка, категорична бе тя. Дончева обяви, че се работи по нещо, което да прекрати отношенията на част от левицата с "Позитано 20", което по възпитан начин да отдели тези, които не искат да бъдат замесени с олигархията. 

"В този политически субект, който ще бъде около "Движение 21", ще поканя хора, които зная, че стават. Ще има и десни, спокойно, каза тя. Предстоят организационни упражнения, които не трябва да стават обществено достояние, но този политически субект ще стане ясен през септември - октомври", каза тя.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Здравейте, госпожо Дончева! Чета Ви интервюто, а Ви гледах и по Канал 1 тази сутрин. И Ви се чудя! Като чета житейската и политическата Ви биографии /виж по- долу/, чудя се как точно ще паднете /в ролята на крушата/ по- далеч от дървото /БСП/. Не че не се е случвало в ранните години на Демокрацията. Тогава новородените водачи на формални и неформални опозиционни движения бяха довчерашни комсомолци и партийни функционери. Няма да сте първата. Искам само да Ви припомня песента от един телевизионен мюзикъл на проф. Хачо Бояджиев. Там актьорите пееха: "От маймунка- маймунки, от кратунка- кратунки." /се получават- бележка моя/. От социалистка- какво може да се получи? Не ми отговаряйте, ние си го помислихме. Признавам си, че накрая искрено ме развеселихте. Цитат: "В този политически субект, който ще бъде около "Движение 21", ще поканя хора, които зная, че стават. Ще има и десни, спокойно, каза тя.". Като съберете на едно място леви, които са силно сърдити на лявото, и десни, които колко са десни никой не знае, би се получил един невероятен политически тюрлюгювеч. Вероятно на вкус ще бъде ужасен, но Вие нямайте грижа- нали пак народът ще го яде. А Вие по терлици, по терлици- към следващия тюрлюгювеч. И още нещо. Обвиняват, че председателя на Народното събрание господин Миков говори българския език по свой уникален начин. Възможно е. Обаче, моля Ви, наемете си един официален говорител, който да говори вместо Вас пред медиите.
0
 
 
Биография на Татяна Дончева /източник Уикипедия/. Татяна Дончева Тотева е български политик от Коалиция за България с юридическо образование. Участва в 38, 39 и 40-тото Народно събрание. На частичните местни избори за кмет на София през 2005 година е кандидат на БСП, Български социалдемократи, ПДСД и ЗПБ и остава втора след Бойко Борисов с 31.5% от гласовете на втори тур при 30.1% избирателна активност (102 804 гласа). На първия тур печели 23.2% от гласовете при 33.1% избирателна активност (83 250 гласа). Заместник-председател на парламентарната група на Коалиция за България и на комисията по правните въпроси в парламента от 24 август 2005 до 25 юли 2009 година. Председател на Постоянната подкомисия за контрол върху работата на службите за сигурност и на службите за обществен ред от 5 април 2006 до 25 юни 2009 година. В началото на 1990-те работи като прокурор в Софийската градска прокуратура. Главният прокурор Иван Татарчев я освобождава заради партийна пристрастност. На 21 април 2011 Татяна Дончева представя Движение 21 — което се обединява "около каузата на промяната и европейското бъдеще на България активни граждани, които споделят демократичните ценности свобода, справедливост и солидарност". Говори английски и руски език. Неомъжена.
0
 
 
Тази явно похарчи парите от Ванко 1 и огладня и сега реши да прави партия за да се нареди на софрата.
+2
 
 
Татянче, със старите червени к..ви нов бардак не можеш да построиш! До преди два месеца съвсем друга песен пееше, когато в продължение на три мандата беше се наредила около държавната копанка и цоцаше ненаситно. Тогава измисли / Разбира се не безвъзмездно! / и закона "Ванко 1". А сега говориш, че скапаната ви партия била подръжник и лице на олигархията.Явно сексуалната ти самота те е довела много бързо до старческата деменция. Но народа не забравя така бързо! И при разплатата, която скоро предстои, ти също няма да бъдеш забравена, тъй като беше един от изявените представители и идеолог на червения дявол, изсмукал и последната му капка кръв. Така че, по скоро трепери за жалката си душица, отколкото да мислиш за сформиране на нов клонинг на БСП. Както обичате да казвате "Но пасаран!"
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Земетресения в България
Световна черна хроника
Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: