Създадена е нужната организация за безпрепятственото прибиране на българските ученици от Австрия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:54 / 10.08.2021
1834
Министерството на здравеопазването е в непрекъснат контакт с близките на българските ученици от езиковия лагер в Кнапенберг, Австрия, където бе установено огнище на COVID-19.

Създадена е нужната организация за безпрепятственото им завръщане в България, съобщават от МЗ. След като се върнат, те ще бъдат прегледани от медицински екип. Министерство на здравеопазването е в тесен контакт и с посолството ни в Австрия, както и с ръководството на училището, в което учат децата. За всички български ученици се полагат необходимите грижи.

При влизане в Австрия всички деца са предоставили отрицателен тест за коронавирус. След това те са тествани на всеки 48 часа. Първата положителна проба е установена на 9 август, а вече е ясно, че заразените деца са 14. Всички те са без симптоми. Двама от преподателите също са с коронавирус

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно
Ето ги големите печеливши, които работят в Деня на труда и не иск...
Eurostat: Българите работят най-малко допълнителни часове
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
Най-после намалиха една цена!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).