Съдбата на студента, който си купи "Кремиковци" за 316 млн. лв.

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:31 / 16.09.2016
3224
26-годишният Лъчезар Варнаджиев спечели търга за покупка на "Кремиковци" срещу 316 милиона лева през 2011 г. със своя новорегистрирана фирма. Младежът е току що завършил студент, живее на квартира в София, няма никаква бизнес история, а родният му дом е апартамент в панелен блок в Белене, пред който bTV откри складирани домашно направени туршии. 

Роднините му тогава научиха, че е започнал да се занимава с бизнес от телевизията. Соченият за класическо подставено лице Варнаджиев се води шеф на "Кремиковци" около година. 

Фирмата-купувач на комбината "Кремиковци" е препродадена и накрая се оказва собственост на офшорка, регистрирана в рая на скритата собственост Британски Вирджински острови.

5 години след коронясването си за шеф на най-голямото предприятие в България Варнаджиев няма нищо общо с "Кремиковци" и с какъвто и да било бизнес, а някои издания твърдят, че той е в неизвестност. Екипът на bTV потърси Лъчезар Варнаджиев на адреса му в Белене. "Надин" е фирмата, която стои зад покупката на "Кремиковци" преди 5 години. 

Преди да бъде поставен като собственик, Варнаджиев работи за компанията. Брат му Павел Варнаждиев също за кратко става собственик на фирма, работеща с "Надин", за което по-късно е арестуван и обвинен за данъчни измами, ощетили държавата с 16 милиона лева, а в момента чака присъда.

Екипът на bTV потърси Павел Варнаджиев, брата на бившия собственик на "Кремиковци", на адреса му в София и откри обвинения в данъчни престъпления по телефона: 

"Знам, че търсите сензации, но има много по-големи сензации от мен. Не са ни използвали за нищо, поне мен със сигурност. Аз нямам никъде нищо, брат ми също. Мен като разследващ журналист може да ме проверите, че в периода 2010 - 2011 г., ме няма в България". 

Адвокатът на брата на бившия собственик на "Кремиковци" отказва среща с журналисти: "Брат му беше забъркан, господине. Брат му го забъркаха. Варнаджиев не е бил служител на "Надин", не е работил в "Надин". Той е бил собственик на една фирма за два месеца и предишния собственик е работил с "Надин".

Чакаме съда някой ден да си каже думата и толкова". Фиктивният купувач на "Кремиковци" от 2011 г. Лъчезар Варнаджиев, чиято фирма брои 316 милиона лева за комбината, отказва среща с нас. 

Дали 5 години по-късно младежът, изкушил се да изиграе ролята на едър капиталист, съжалява за авантюрата си - Лъчезар Варнаждиев отказва да говори за това.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Внимавайте, преписвачи! Матури 2024 няма да са както досега!
Снимка на полицаи и възрастна жена стана абсолютен хит в мрежата
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...
Откриха издирваното дете
Дебора: От време на време плача, винаги ще ме е страх
Кръстю Лафазанов с емоционална изповед за покойната си съпруга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).