Събориха 100-годишната къща в центъра на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
20:04 / 19.12.2022
11453
Събориха 100-годишната къща в центъра на Пловдив, на улица "Йосиф Шнитер", предаде репортер на Plovdiv24.bg. На кадри от днес се вижда че къщата вече е в миналото. На мястото се планира нов строеж. 

Читателски сигнал бе подаден към нашата медия от жители и работещи на улицата, които питаха "Къде е министърът на културата Велислав Минеков да дойде веднага да спаси 100-годишна къща от разрушаване?".

Къщата бе част от уличен ансамбъл, което означава, че всякаква намеса по нея трябва да се съгласува с НИНКН и институтът трябва да даде становище. Миналата година проектът е бил внесен за одобрение от администрацията на "Централен". Районните архитекти отказали да го одобрят, тъй като предвиждал издигане на още един етаж нагоре и застрояване настрани, което не отговаря на Работния устройствен план (РУП) на района. След известно време изчакване проектантите сами изтеглили документите. 

Проучване на Plovdiv24.bg показа, че разрешението за строеж е факт година по-късно. Документът е  с дата 13 септември 2022 г. и е влязло в сила на 3 октомври 2022 г. "Ако община Пловдив е одобрила проекта във вида, в който е бил при нас, е скандално" - коментира кметът на "Централен" Георги Стаменов.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Двама загинаха в Слънчев бряг!
Близо 40% от българите посягат към този вреден навик
Разказ на бащата на едно от децата, малтретирани в детска градина...
Ограничават броя на поправителните изпити за книжка
Съседка на убитата от питбул във Варна: Не се грижеше добре за ку...
Информация от НАП, която засяга много българи


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).