Стефан Янев: Обстановката по границата е спокойна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:26 / 28.08.2021
1519
Служебният премиер Стефан Янев е на посещение на българо-турската граница в района на Малко Търново. Той ще се запознае с обстановката, предвид очаквания миграционен натиск.

Стефан Янев лаконично коментира политическата обстановка в страната. Според него тя е такава, каквато трябва да бъде предвид поредния опит да бъде съставено правителство. По думите му парламентарно представените партии знаят своята отговорност. Очакванията му са да направят всичко необходимо, но ако се стигне до нови избори, губещите ще са именно партиите с разнопосочни мнения.

Относно състоянието на оградата на границата премиерът призна, че има компрометирани участъци, но за около месец те могат да бъдат ремонтирани. Създадена е и нужна организация заради мигрантския натиск.

"Има очакване за интензифициране на този натиск мигрантски по границата. Към момента всичко, което е необходимо като организация, като осигуряване, е направено. Обстановката е спокойна, те се справят. Мисля, че българските граждани могат да бъдат спокойни, че нещата по отношение на охрана на държавната граница са в рамките на нормалното", каза Янев.

По данни на гранична полиция ежедневно се спират между 100 и 200 мигранти, предимно от Афганистан заради ситуацията там.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
БНБ е проверила няколко кредитни институции
След срутването на подпорна стена: Продължава разчистването на АМ...
Кои действия се считат за уронване престижа на работодателя и как...
Ето го най-модерния затвор у нас за 35 млн. лв.
Велики понеделник е! Започва Страстната седмица, ето кой празнува...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).