Стартира нова кабелна телевизия, ще връща стари спомени

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
17:03 / 27.08.2019
26167
Новата кабелна телевизия "Първа програма“, която ще бъде достъпна от 9 септември 2019 година, ще върне спомените за най-знаковото събитие в българската музикална история – "Златния Орфей“. 

Международният фестивал, който прочу България в целия свят и доведе на родна сцена световноизвестни имена като Ал Бано и Ромина Пауър, Джеймс Браун, Джани Моранди и десетки култови изпълнители на популярна естрадна музика, ще оживее на синия екран, благодарение на новия телевизионен проект.

"Първа програма“ е инициатива за национална кабелна телевизия с покритие в цялата страна, чиято цел е да върне спомените за живота преди 1989-а година с автентични кадри, които нито една друга телевизия в България няма да покаже. От началото на септември зрителите ще могат да се насладят на богата културна програма, с много български филми и сериали, както и на спомени за уникални предавания и кинопрегледи.  Една от основните насоки в програмната схема ще бъде именно музикалната програма, съобщава "Блиц".

Развлекателната концепция на "Първа програма“ ще предложи алтернатива на съвременната българска музика. Вместо разголени мацки, татуирани рапъри и текстове, лишени от смисъл, новият канал ще бъде изпълнен с  качествена българска музика, промотираща автентична музикална наслада. Освен богата музикална програма, телевизията ще предложи още много изненади за носталгиците. Това, което прави ретро телевизията наистина уникална, е че тя ще функционира на кооперативен принцип.

Зрителите ще могат да участват заедно с продуцентите на новия кабелен канал, изпращайки снимки, видео кадри и разкази от първо лице за онова време. Като съавтор на телевизионната програма, всеки ще има възможността да гласува кой филм да бъде излъчен, а по-творчески настроените фенове дори ще имат шанса да развиват свое предаване. За най-активните създателите на телевизията обещават специални награди и висока оценка на труда им.

Виж коментарите (13)

Още по темата (1614):
18.06.2021 Нешка Робева: Направих грешка, въпреки че Ванга ми я предсказа
21.05.2021 Световноизвестен актьор пусна кадър от Пловдив във фейсбук, помоли за
услуга
19.03.2021 Общинска болница набира доброволци за COVID отделението си
21.02.2021 Любимка на хиляди българи иска ваксина
28.01.2021 Васил Найденов си издейства пенсия от 500 лева
17.09.2020 Криско ще се пробва и като актьор в наш сериал
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).