Станишев: Това, което се случва пред парламента, изобщо не представлява гласа на българските граждани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (22)
13:13 / 26.06.2013
6311
Това, което днес се случва пред парламента, изобщо не представлява гласа на българските граждани. Това заяви на брифинг в парламента лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев.

"Има 200-300 души, сред които доста добре идентифицирани, мотивирани хора, които представляват определени интереси, в това число и икономически. Не случайна е съпротивата и срещу законовите промени, които готвим, които да намалят цените на тока и които да засегнат много икономически интереси", коментира Станишев.

"Ние уважаваме протестите, които са спонтанни и граждански. Виждаме все по-голям процент на организация - и политическа, и финансова. В това число едни и същи кукловоди, които са правили сценарии през годините на прехода, които представляват и корпоративни интереси. На това няма да се подадем", заяви лидерът на БСП.

"Имаме готовност да отидем на предсрочни парламентарни избори, но това означава, че нито един от въпросите, които остро засягат живота на гражданите, да не бъде решен.", заяви Станишев. Според него ГЕРБ са най-заинтересовани да се отиде на предсрочни избори.

"Кукловодите са много. Има съчетание на интереси. Едните са политическа партия ГЕРБ. Те са най-заинтересовани да се отиде на предсрочни парламентарни избори, които да им дадат шанс да останат в управлението. Има и други икономически интереси", заяви Станишев.

"ПГ на Коалиция за България изобщо няма самочувствието на кукла на конци. Двете парламентарни групи, които подкрепят правителството, се обединиха около това да има програмно правителство с ясен план за действие.

По повод заседанието на парламентарната група на Коалиция за България днес Станишев заяви: "Имаше доста добро самочувствие на парламентарната група".

Източник: агенция "Фокус"


Виж коментарите (22)

Още по темата (543):
28.06.2014 Борисов: Кабинетът да каже: "Провалихме се, спасете държавата"
14.06.2014 Вувузели на годишнината от протестите срещу Орешарски в Пловдив
14.06.2014 Оставка в сряда и избори наесен?
14.06.2014 Пловдив излиза на протест прещу правителството
14.06.2014 Една година протести срещу кабинета "Орешарски"
06.06.2014 Кметовете на ГЕРБ скочиха срещу неадекватното ни правителство
Още новини от Национални новини:
Внимавайте, преписвачи! Матури 2024 няма да са както досега!
Снимка на полицаи и възрастна жена стана абсолютен хит в мрежата
Стефан Янев откри кампанията на ПП "Български възход" на Шипка с ...
Откриха издирваното дете
Дебора: От време на време плача, винаги ще ме е страх
Кръстю Лафазанов с емоционална изповед за покойната си съпруга


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).