Спират програмите на ТВ7 в мрежата на "Близу“

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
14:20 / 18.03.2013
3963
Програмите ТВ7, Супер7 и News7 (доскоро ББТ) ще бъдат спрени в мрежата на "Близу" в следващите няколко дни, обяви кабелният оператор на своя сайт.

"Въпреки усилията ни, не успяхме да постигнем споразумение с ТВ7 и по закон сме задължени да преустановим излъчването на програмите. Супер7 и News7 ще бъдат спрени в понеделник, 18 март в 12 часа", се казва в съобщението.

"ТВ7 поискаха многократно по-висока цена за излъчването на ТВ7 и Супер7, превишаваща цената за 2012 г. десетки пъти. Подобно увеличение е в пъти повече от приетите норми за индустрията и би довело до увеличение на цените към клиентите на "Близу". "Близу" се съгласи на четирикратно увеличение на таксите, но тази оферта не беше приета от ТВ7. 

За да не се наложи да увеличим цените за телевизия, Близу е принуден да спре излъчването на каналите. Отделно, ТВ7 отказват да ни предложат договор за News7. По закон сме задължени да не излъчваме програми без договор и затова преустановяваме излъчването на всички програми на ТВ7. Преговорите продължават и се надяваме да подновим излъчването на каналите на ТВ7 в най-скоро време", твърдят от оператора.


Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
Първа снимка на зверската катастрофа край Стара Загора, която взе...
2 198 лева е средната заплата за първото тримесечие
Експерт: В България се злоупотребява с налагането на дисциплинарн...
След случка пред "Кауфланд": Учителка върна вярата в доброто у хо...
Почина известна журналистка, работила 40 години за БНТ
Мъж загина, а друг пострада при тежка катастрофа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).