Словакът запалил апартамента на тъщата си заради раздяла с дъщеря й

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:08 / 20.12.2017
2612
Уважено е искането на Районната прокуратура в Търговище да бъде взета мярка за неотклонение "Задържане под стража" на обвиняемия за два умишлени палежа гражданин на Словакия Иван Х.Срещу 46-годишния словак е образувано досъдебно производство за престъпление по член 330, ал. 1 от НК, извършено като продължавано деяние. На 16 декември 2017 г., събота, около 16 часа бил подпален апартамент в кв. "Запад" в град Търговище. Огънят унищожил имущество на 63-годишната собственичка, която била тъща на словака. Около 18 часа пламнало и шивашкото ателие на жената. 

Извършителят Иван Х. бил установен след проведените незабавни оперативно-издирвателни действия и задържан първоначално за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор в Районната прокуратура в Търговище след привличането му като обвиняем. Причина за извършените от него деяния е раздялата му с дъщерята на пострадалата, която Иван Х. смятал за виновник за влошените отношения с жена си. Определението на Търговищкия районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).