След срещата с Кирил Петков: Пътните строители остават в протестна готовност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:05 / 14.04.2022
1314
Пътните фирми ще получат първите 650 милиона лева, които им дължи държавата, до края на юни. Това е обещал премиерът на представители на браншовата камара “Пътища" на среща днес, съобщи председателят на камарата Стефан Чайков. Планираният за сряда протест се отменя, но строителните фирми остават в стачна готовност.

По време на разговорите бяха обсъдени проблемите в сектора и начините за тяхното решаване. Пред представителите на строителните фирми премиерът още веднъж акцентира, че правителството е в готовност да им разплати веднага над 600 млн. лева, но за целта е нужна санкция от Народното събрание.

Кирил Петков увери ръководството на Браншова камара "Пътища“, че останалите 50%, които се дължат на строителния бранш, ще бъдат платени след цялостна проверка и становища на експертни комисии.

Министър-председателят бе категоричен, че оценява усилията на строителите, но за да изпълни ангажиментите си към българските граждани, трябва да има увереност, че всички публични средства се харчат по прозрачен и законен начин.

В процеса на удължаване на споразумението ще се изчистят всички детайли.

"Получихме уверението на премиера да се отпуши процесът по подобряване на пътната инфраструктура, включително има и решение на НС, което предвижда възлагането на стари договори по нови участъци за ремонт. Оставаме в протестна готовност, имаме рeшение и от днешното общо събрание. Бяхме подготвили специална декларация, с която запознахме премиера, но няма да я правим публично достояние. Ако не срещнем разбиране по ускоряване на процедурите от страна на държавната администрация сме в стачна готовност", Стефан Чайков.

Припомняме, че на 13 април пътно-строителните фирми излязоха на протест в цялата страна. В София протестиращите се събраха пред парламента.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Ново земетресение в Южна България
Чакан ден за пенсионерите
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).