Скинари крещят на жена: Циганко, ставай! Време е за Аушвиц!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (24)
12:27 / 16.12.2016
16572
Група младежи са обиждали и заплашвали дете от ромски произход в метрото. Пътниците обаче останали безмълвни свидетели на агресията и не се намесили в защита на момичето.

Инцидентът се разиграва вчера следобед на спирка "Вардар" в София. Жертва на непредизвикана агресия става момиченце на 7 години, което пътува заедно с брат си на 8 години и приемната им майка, която се опитала да ги защити.

Жената разказва, че в първия момент не разбрала, че мъжът говори на нея.

"Започна да крещи: "Ей. циганко, ставай!", разказва Мария Благоева. С тези думи група младежи се нахвърлят върху нея, а обидите продължават: "Трябва да върнем Аушвиц! Аз съм скинар!".

"Казах му, че ще се обадя на охраната, а той ми отвърна със закана: "Искате ли да ви пратя в Орландовци!", посочи жената пред bTV.

Децата обаче не разбрали заплахата, че в Орландовци се намират Централните софийски гробища. В техните представи в Орландовци се намира старият им дом, от който са изведени.

"След този случай момченцето си "глътна езика", не пророни дума половин час, а тя ококори едни очи и ме попита: "Защо толкова ме мрази този човек?", разказва Мария.

Най-голямо възмущение при майката предизвиква безучастността на свидетелите: "Хората определено заемаха моята страна, но някак си тайничко. Поне няколко човека застанаха до мен и се обърнаха на другата страна и тихичко ми казваха: "Не им обръщайте внимание, те са надрусани!".

Веднага след като напуснали метрото обаче Мария се оплакала на полицая в метростанцията. Агресивните младежи успели да избягат.

Според мнението на експерти - навсякъде по света метрото често отключва разрушителната част от човешката природа.

"Допускам, че това е един от начините да бъде усвоена тази територия каквато е метрото, поне в България. Иначе метрото общо взето е нещо тъмно, подземно място", коментира социалният антрополог Харалан Александров.


Виж коментарите (24)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).