Ситуацията с пожарите в Атина излиза извън контрол, евакуират хората

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:49 / 05.08.2021
1648
Ситуацията с пожарите край Атина излиза извън контрол, положението е кошмарно. Горят къщи на север от Атина, наложила се е масова евакуация в района на бившето кралско имение край гръцката столица, съобщават местните медии. 

Подхранвани от най-тежката гореща вълна от десетилетия, пожарите се приближиха до летен дворец в Татой извън Атина, използван някога от бившето гръцко кралско семейство, както и до археологически обект в Южна Гърция, който е родното място на древните Олимпийски игри.

"Страната е изправена пред безпрецедентна екологична криза с множество големи пожари", каза премиерът Кириакос Мицотакис, който посети Татой, както и Древна Олимпия, където церемониите за запалване на пламъците за летните и зимните олимпийски игри се провеждат на всеки две години.

Според информацията на местните медии в момента горят гробниците край бившия дворец, а пламъците приближават стотици исторически документи, ценни картини и други значими артефакти. 

Доброволец пожарникар каза пред SKAI, че пожарът, достигнал Ипократео Политея, е в състояние, в което не може да бъде овладян. В района огънят гори неконтролируемо и се разпространява.

 

В същото време пожарникарите постоянно се борят с пламъците, докато ходят от врата до врата, за да предупредят хората да се евакуират.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).