Силвия Петкова живя 10 дни в пълно мълчание

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:24 / 20.04.2022
70263
Актрисата Силвия Петкова се завърна от лечебна терапия "План да бъда", която включваше медитации, йога и юмейхо масажи, психологически тренинг на отдалечено място, напълно различно от ежедневието. В рамките на десет дни половинката на режисьора Зоран Петровски се отдаде на пълно мълчание и заряза напълно телефона си, нямаше интернет и телевизия.

"Истинската тишина е спирането на говора на устата и на ума. Това не е онази тишина, която ни потиска. Това е много елегантна, много силна тишина, която ни лекува и ни дава енергия“, написа актрисата. Тя по цял ден практикуваше йога, хапваше чиста веган храна и потъваше във вътрешния си свят. Тя дори си купи специална шапка и възглавница за медитация, с които релаксираше.

"Отдадох се на себе си и осъзнаването си. Мълчах с изключително удоволствие и се опитвах да чуя себе си, интуицията си, чувствата си. Визуализациите не ми се получаваха, защото според мен прекалено много се концентрирах върху "правилността на нещата"... Разумът не се изключи, поне до обяд бях наистина рационална и по спортистки концентрирана и дисциплинирана.

След втората мантра от мен като вода започнаха да извират сълзи... някъде от много дълбоко и със сигурност неосъзнато! Плаках около 10 минути. Тихо! Много тихо, за да не попреча на останалите участници, поредният самоконтрол от моя страна... Но не разбрах защо плачех. Ако не бяхме направили почивка, най-вероятно щях да продължа до края на 8-ия час. Но това бяха от онези сълзи - блажените, лечебните, извиращи от свръхдълбините на душата. Не искам да ги цапам с ума си и да ги анализирам! Знам само, че искам отново да бъда там, когато съм в по-различно емоционално състояние", написа Силвия.

Тя обещава да се отдаде отново на тези духовни терапии, защото наистина е успяла да се вгледа по-дълбоко в себе си и да се пречисти. Докато беше на духовната терапия, мъжът й - режисьорът Зоран Петровски, който се изявява в приключенското шоу "Сървайвър" и е сочен за победител в него, се грижеше неотлъчно за шестгодишния им син Сива.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).