Ще борим престъпността с помощта на Китай

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
15:40 / 02.04.2014
2972
Правителството одобри проект на Решение за одобряване на проект на Споразумение между правителството на България и правителството на Китайската народна република за превенция и борба с престъпността, като основа за водене на преговори

Поради необходимост от актуализиране на правната рамка на сътрудничеството с Китай в областта на борбата с престъпността, Министерството на вътрешните работи разработи проект на споразумение, който е съобразен е всички аспекти, които произтичат за България от членството в ЕС и другите - международни ангажименти на страната ни. Компетентни органи за изпълнение на споразумението от българска страна са МВР и ДАНС.

В проекта на споразумение е предвидено страните да си сътрудничат чрез обмен на информация, свързана с борбата срещу транснационалната организирана престъпност; обмен на оперативна информация от взаимен интерес; обмен на законодателни актове, както и информация за техниките и техническите средства, използвани при операции на правоохранителните органи.

Във връзка с предвидената възможност за обмен на информация между страните, в проекта са включени разпоредби, регламентиращи защитата па личните данни. За обмена на класифицирана информация е необходимо сключването на отделно споразумение за защита на класифицираната информация между двете държави.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Тежка катастрофа спря движението за "Маказа"
Времето днес леко ще ни пообърка
Томина неделя е! Ето какво не трябва да правите днес
Kъмпингуването изживява своя Ренесанс
Източните Родопи пазят драматично минало
Румен Радев присъства на 148-ата годишнина от Априлската епопея в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).