Шофьор остана без автомобил след верижно ПТП

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:15 / 13.08.2021
3325
Малко след 14:30 часа вчера е приет сигнал за пътнотранспортно произшествия на АМ "Хемус“, близо до бензиностанция "Шел" край Нови пазар, съобщиха от пресслужбата на МВР Шумен. В посока към Шумен в ускорителната лента един зад друг се движили водач на лек автомобил "Мерцедес" със софийска регистрация и водач на лек автомобил Ауди, също със софийски номер.

Малко преди тях водач на лек автомобил "Ситроен" с варненска регистрация, също движещ се в ускорителната лента, изпреварвал бус. Водачът на мерцедеса ударил ситроена отзад. Мъжът, който бил зад волана на аудито, направил опит да избегне удара и се завъртял на пътното платно и идващият зад него лек автомобил "Фолксваген Поло“  с търговищки номер не успял да спре навреме, и се ударил в аудито.

Пострадали няма, настъпили са значителни материални щети по всички автомобили. Водачите са проверени, всички са правоспособни. Тествани са за шофиране след употреба на алкохол, пробите им са отрицателни. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343 ал. 1 б.“А“ от НК.

При проверка с драг чек водачът на лекия автомобил "Ауди", 32-годишен от София, е дал положителна за канабис проба. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 343 "Б“ ал. 3 от НК е образувано бързо производство. Автомобилът е иззет като веществено доказателство.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Първият български космонавт: Хора идват при мен и ми искат лекарс...
Защо се стигна до бой за олио по магазините
Земетресение в Черно море
Пиян шофьор на джип предизвика катастрофа, има пострадали
След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в п...
Една област в България със спешни мерки заради болните от коклюш


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).