Село със 150 жители харчи 100 000 лева за ремонт на кметството

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:17 / 16.05.2017
3127
Село с по-малко от 150 жители ще изхарчи близо 100 000 лева, за да модернизира сградата, в която се помещават кметството и читалището. Въпреки че селото от години обезлюдява, общината е спечелила средствата по проект "Красива България". Те трябва да бъдат изхарчени, а ремонтът ще започне до дни.

Село Репляна се намира високо в планината. То е едно от големите в намаляващата прогресивно през годините видинска община Чупрене.

В сградата, която трябва да се обнови, има библиотека, работеща половин ден, стаята на кмета и пенсионерски клуб. През седмицата там преглежда и лекарят. Читалищна дейност не се развива. Разчитат на децата, когато идват през ваканцията и се учат на местните традиции.

Предстои да сме сменят керемидите на покрива, да се направи изолация на цялата сграда, да се смени старата дограма и да се шпакловат частично стените в стаите. По различни проекти са ремонтирани всички останали кметства в цялата община. Това в Репляна е последното.

Източник: Нова тв


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).