Руски кандидат-депутат: Ще купим цяла България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (32)
10:20 / 19.09.2016
9849
Първи парламентарни избори в Русия след анексията на Крим и в условията на западни санкции. 14 партии се борят за 450 места в Думата, в която основната сила е Единна Русия на президента Путин. Това са 7-ите по ред парламентарни избори в новата история на Русия.

109 милиона гласоподаватели в страната избираха 450 депутати за първи път от 13 години по смесена избирателна система. 225 са избирани по партийни листи и още толкова по мажоритарна система, съобщава БНТ.

Предварителните социологически проучвания сочат, че отново в парламента ще доминира партията на Владимир Путин - Единна Русия с над 40% от гласовете, но може би под 50%. Предстои да видим.

На второ място се очаква да бъде комунистическата партия на Генадий Зюганов, на трето либерадемократите на Владимир Жириновски.

На четвърто - Справедлива Русия на Сергей Миронов.

Този път бариерата за влизане в парламента е 5%.

Под звуците на музика избирателите от московския югоизточен район Вихино Жулебино идват да гласуват в местно училище. Преди обяд най-активни са пенсионерите.

Юрий: "Гласувах, за да се живее по-леко, да има социални помощи, да намалят цените на хранителните продукти".

Проучвания сочат, че днес мнозинството руснаци - повече от 70 на сто, се вълнуват главно от ръста на цените, почти половината се тревожат от бедността.

Татяна: "Много ми се иска да вярвам, че гласовете ни наистина ще имат тежест, че не са фиктивни, а че това е реален политически живот"

С честит празник - поздравява екипа си и кандидат-депутатът от управляващата партия "Единна Русия" Пьотр Толстой. Дошъл е в училището, за да обходи секциите, където гласуват негови избиратели.

Председател на избирателна секция: Отбелязваме добра активност.

Пьотр Толстой, кандидат-депутат от "Единна Русия": Никой нищо ли не нарушава? Всичко е наред.

Журналист по професия, Толстой е едно от най-популярните лица на най-гледания и финансиран от държавата Първи телевизионен канал.

Пьотр Толстой, кандидат-депутат от "Единна Русия": "Нужна е дълбока реформа на Европейския съюз, смяна на ръководството му и отказ от политиката на присъединение на страни, които влизат в зоната на национален интерес на Русия".

Пожелаваме му, ако влезе в Думата, да води доброжелателна политика към България.

Пьотр Толстой: "Разбира се. Просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме".

Иначе, в избирателната секция бизнесът върви. За да привличат избиратели, властите в района са поканили фирма, която продава евтини дрехи. За огладнелите са предвидени и евтини закуски. В актовата зала на училището деца изнасят концерти. За да е празник.


Виж коментарите (32)
Още новини от Национални новини:
Борисов: Петков казваше "Тагарев е нашето знаме", но сега пък го ...
Страшен потоп в наш областен град
Педиатър успокои: Ваксината за коклюш е напълно безопасна за брем...
Страната ни с рекордно нисък износ на ток за първите месеци: Спад...
Доклад на ЕК буквално ни уби с констатация за разликата бедни-бог...
Страшен порой се изля над столицата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).