Русия прави голям автомобилен завод у нас?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (32)
10:17 / 14.11.2012
8557
Нов завод за коли може да се появи в страната ни след парламентарните избори при "правилен резултат". Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов в словашкия град Нитра.

Догодина, ако изборите минат добре, Русия ще направи голям автомобилен завод в България, подобен на този в Ловеч, похвали се Борисов. Той обаче не уточни кой е инвеститорът.

От преговорите в сряда и четвъртък за цената на природния газ зависят следващите стъпки на страната ни, заяви още премиерът. Той уточни, че засега не се е чувал с руския президент Владимир Путин и все още не е ясно дали ще дойде в България. засега не се знае дали и премиерът Бойко Борисов ще отиде на първата копка на "Южен поток". Той получи покана за това преди седмица.

"Касае ме единствено цената на газта и дългосрочните договори, колко ще са по-кратки, толкова - по-добре, каза Борисов. Според него в следващите 3-4 години в Черно море ще има много газ и затова трябва да се пазим от контракти, които са по-дълги от 6 години.

Междувременно обаче руският газов бос Алексей Милер даде да се разбере, че ни очакват трудни преговори. Според него страната ни не може да очаква поевтиняване на газа заради "Южен поток".

"Двата въпроса не са взаимно свързани. Що се отнася до коригирането на цените, то през тази година вече бяха направени всички необходими промени в договора", каза Милер пред ИТАР-ТАСС.

Вчера премиерът, заедно със словашкия си колега Роберт Фицо откриха бизнес борса в словашкия град Нитра. В делегацията на премиера има включени 15 фирми с 30 представители, които се очаква да сключат договори за съвместна работа с чуждестранните си колеги.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (32)
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).