Русенката със запорирана сметка ще получи обратно парите си

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:47 / 27.10.2021
1509
След намесата на БНТ русенката, която изненадващо два пъти се оказа длъжник на "Топлофикация София", ще получи обратно парите си. Още на следващата сутрин след като беше излъчен репортажът в "По света и у нас" - Цанка Димитрова е получила съобщение от частния съдебен изпълнител, че запорът върху банковата ѝ сметка е вдигнат.

Припомняме, че в рамките на 6 години Цанка Димитрова от Русе два пъти се оказва длъжница на "Топлофикация София", без никога да е живяла или да има имот в столицата.

Сумата, която дължи на "Топлофикация София", след запора на съдия изпълнител, е 9 350 лева. Парите междувременно са изтеглени от сметката ѝ. Изведнъж казусът за Цанка Димитрова неочаквано започна да се разплита след като се превърна в новина в "По света и у нас".

"В понеделник сутринта частен съдебен изпълнител се свърза с моите представители и да искат банковата ми сметка, за да ми преведат обратно парите, които са взети неправомерно. Така че аз много благодаря на БНТ, че се отзовахте толкова светкавично. Не знам какво бихме правили в ситуации такива, ако не са медиите", каза Цанка Димитрова пред БНТ.

Частният съдебен изпълнител е съобщил на Цанка Димитрова, че вече е подадена молба за прекратяване на делото, а "Топлофикация София", отново чрез БНТ ѝ поднесе извинения. Но тя продължава да се пита:

"Аз все още нямам никакъв отговор на моите жалби. Добре, грешката е изправена, обаче личните ми данни все още продължавам да се чудя как са попаднали там, в тяхната база данни. Тези хора трябва да си платят еквивалент на грешката", заяви тя.

Цанка Димитрова каза още, че след репортажа е получила подкрепата на много познати и непознати. И това ѝ дава куража да продължи да си търси правата.

Виж коментарите (0)

Още по темата (14):
24.01.2024 Семейства останаха на студено за три месеца в средата на зимата
07.02.2023 Окончателно оправдаха Вальо Топлото за присвояване на 4,5 млн.лв.
16.09.2022 КЕВР дава три дни на "Топлофикация-София" да каже кога ще връща парите от намаления ДДС
12.09.2022 Министърът на енергетиката дава подробности за доставките на газ за "Топлофикация София"
31.08.2022 Ако ще оспорвате изравнителната си сметка за парно, побързайте
31.08.2022 Златева: "Топлофикация София" дължи на "Булгаргаз" близо 400 млн. лева
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).