Румен Радев с емоционален поздрав към Байдън за Деня на независимостта

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:47 / 04.07.2021
1958
Държавният глава Румен Радев изпрати поздравителен адрес до президента на САЩ Джо Байдън по случай Деня на независимостта - 4 юли, съобщиха от прессекретариата на президентството.

 

"Дългогодишното приятелство между България и САЩ има дълбоки корени в споделяните общи ценности - подкрепа на демокрацията, защита на правата на човека, съдействие за мира и сигурността", е посочил Румен Радев в своето поздравление до американския президент.

Партньорството между двете страни е силно и с трайна тенденция за задълбочаване и разширяване, подчертава държавният глава, като откроява развитието на сътрудничеството в науката и технологиите, както и в търговските, икономическите и инвестиционните връзки, които водят до откриване на нови работни места. "Готови сме да продължим съвместната работа и да укрепваме сътрудничеството за включване на България в програмата за безвизово пътуване на САЩ и подписване на двустранна Спогодба за социална сигурност", е отбелязал президентът Румен Радев.

Българският държавен глава е откроил подкрепата, оказана от САЩ по време на сложната обстановка, предизвикана от COVID-19 през последната година, която доказва необходимостта от единодействие срещу глобалните кризи.

Президентът е изразил и високата си оценка за участието на САЩ като стратегически партньор в инициативата "Три морета", на която България е домакин през настоящата година. Румен Радев е изразил увереност, че предстоящите Среща на най-високо равнище и Бизнес форум в София ще дадат осезаем принос за ускоряване на икономическия растеж, развитие на сътрудничеството и свързаността между участващите в инициативата държави.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).