Румен Радев подари на Флорентино Перес топка с автографите на футболните ни национали

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:40 / 29.04.2022
2365
Президентът на България посети централата на футболен клуб Реал (Мадрид). На митничния стадион "Сантяго Бернабеу" Радев се срещна с легендарния президент на Кралския футболен клуб - Флорентино Перес. Реал Мадрид е 34 пъти шампион на Испания. 13 пъти "белите" печелят КЕШ, това е турнир, който по-късно получава името Шампионска лига. 

Флорентино Перес става президент на Реал на 16 юни 2000 година, побеждавайки Лоренцо Санс. През 2004 година е преизбран, но на 27 февруари 2006 година подава оставка. През неговото управление клубът претърпява много промени. През този период отбора е наричан Галактикос. Известно е, че всяко лято той неизменно купуваше по един звезден футболист. Луиш Фиго (2000), Зинедин Зидан (2001), Роналдо (2002), Дейвид Бекъм (2003), Майкъл Оуен (2004), Робиньо (2005) – това са фуболистите, които подписаха с Реал Мадрид през първия престой на Перес начело на клуба.

През 2009 година се завръща отново на президентското място. Още през лятото на същата година привлича в състава звезди като Кристиано Роналдо, Кака, Карим Бензема, Чаби Алонсо, Алваро Арбелоа. Кристиано Роналдо се превръща в най-скъпия трансфер в историята на футбола като за него са платени около 94 млн. евро. 

Третият му мандат започва през 2013 година, когато се провеждат нови избори и Перес печели отново президентският пост. Любопитно е обаче, че за президентския пост няма друг кандидат и така той като единствен такъв печели изборите. Президентският пост в клуба е за срок от 4 години. Четвъртият му мандат започва през юни 2017, като отново няма други кандидати и така Перес остава на поста си за следващите 4 години. 

Президентът Румен Радев подари на футболния бос топка с автографите на футболистите ат българския национален отбор.

Припомняме, че Румен Радев и съпругата му пристигнаха на официално посещение в Кралство Испания по покана на Негово Величество крал Фелипе VI. Това е първото посещение на български държавен глава в Испания за последните 23 години.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).