Ромите, гаврили се с портрети на велики българи, търсили известност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (51)
11:16 / 22.10.2012
7396
След разговори вчера в педагогическа стая с двама от провинилите се ученици и след друг такъв с един от тях и родителите му днес е станало ясно, че младежите са искали да постигнат известност. Това заяви началникът на Регионалния инспекторат по образованието /РИО/ в Добрич Петър Петров.

По неговите думи - за случая е разгласил Костадин Костадинов от ВМРО, след което всички институции вчера са се задействали с проверки по случая - РИО, полиция. Вчера в педагогическа стая е имало среща и разговор с двама от циганите, които са роднини.

Днес в кабинета на началника на РИО в Добрич се е явило само едно от момчетата със своите родители, което е от Добрич. Според Петър Петров, момчето е изключително притеснено от случилото се, а според родителите му - то трябва да понесе каквото и да е наказание, за да извлече поука за себе си.

От инспектората издирват за среща и разговор другите две момчета, които са най-вероятно извън града. Тази сутрин началникът на инспектората е посетил училището на трите момчета - Професионалната гимназия по автотранспорт, още преди началото на учебните часове. Имало е засилено полицейска охрана, явили са се едва 1/3 от учениците, ексцесии не е имало. В момента екип от психолози от Варна разговарят с момчето от Добрич и неговото семейство. По-късно те ще разговарят и с ученици и педагози от гимназията.

Днес следобед педагогическия съвет там ще проведе заседание и ще реши какво наказание да бъде наложено на тримата роми. Те са ученици в 11 клас и все още са непълнолетни.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (51)
Още новини от Национални новини:
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Бойко Борисов за ПП/ДБ: Аз няма да преговарям с тези хора повече
Делян Добрев за заплатите на борда на НЕК: Взимат по 5-6 хил. лв....
Главчев се отказва от заплата като министър, ще получава само 11 ...
Meteo Balkans с много лоша прогноза
Вирусите, от които да се пазим тази пролет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).