Роми тръгнаха с дървени колове към полицаи, един униформен пострада!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
15:00 / 13.03.2017
9897
Районна прокуратура - Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 28-годишен мъж, който причинил телесна повреда на полицай, докато изпълнявал служебните си задължения.

Обвинението срещу Кирил Н. е за това, че на 25.11.2016 г., в с.Буковлък, обл.Плевен, на ул."Трети март" пред дом № 14, причинил на полицейски служител в Първо РУ-Плевен, при изпълнение на службата му лека телесна повреда - престъпление по чл.131 ал.ІІ вр. чл.130 от НК.

На 25.11.2016 г. полицейските служители от Първо РУ-Плевен били изпратени в село Буковлък, заради сблъсък между членовете на две ромски фамилии. Пристигнали на посочения адрес те установили, че обитателите на дом № 23 са нападнали живеещите в дом № 14, счупили са стъклата на прозорците с камъни и вили и са нанесли побой на Недка А. 

Независимо от полицейското присъствие, обвиняемият и двамата му братя се насочили към дом № 14, с цел продължаване на саморазправата. Полицейските служители отправили предупреждение и им разпоредили да оставят дървените колове. Обвиняемият и братя му не изпълнили разпореждането, продължили да отправят груби и цинични думи и закани. 

Докато полицаите се опитвали да възпрат Кирил Н., обвиняемият замахнал с метална тръба и ударил единия полицай по дясната ръка. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.


Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).