Родители и ученици на протест след уволнение на учителка от ромски произход

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:44 / 05.11.2020
2537
Напрежение заради уволнена учителка в училище "Христо Ботев", село Росен, община Созопол.  Младата жената е била назначена като нередовен учител от бившата директорка Стефания Черноглазова. След смяна на ръководството новата директорка Лазова я уволнява, защото е нередовен учител, което предизвиква напрежение сред местните хора, роми. Самата жена е от ромски произход, била е ученичка в това училище, в момента следва в бургаския университет "Проф. Асен Златаров" и  преподава в началния курс.  

Всички искат учителката да се върне в клас. Заплашват, че няма да пуснат децата си на училище, както са направили днес и обвиняват директорката в  расизъм, съобщава БНР Бургас.  На място са дошли представители на Община Созопол и  Регионалното управлението по образованието, в опит да потушат напрежението.

Малко преди 11.00 часа протестът на родителите, които настояват Сияна Иванова да бъде върната на работа, е приключил.   Днес първокласници не са влезли в класните стаи в знак на подкрепа на своята учителка. Напрежение е възникнало, когато по-рано родителите се опитали да влязат в сградата, за да попитат директорката защо се е наложило освобождаването. До такава среща така и не се е стигнало.

300 подписа в подкрепа на учителката са предадени от семействата. Те заявяват, че няма да спрат с протестите.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).