Разследват опити за измама с европейски средства

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
15:57 / 08.07.2021
1463
Окръжна прокуратура – Сливен ръководи разследванията по пет досъдебни производства за престъпления по чл. 248а, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – предоставяне на неверни сведения, за да бъдат получени средства, принадлежащи на фондове на Европейския съюз. Неверните сведения са декларирани пред ОС "Земеделие“ – Сливен.  Досъдебните производства са образувани на 07.07.2021 г., когато служители от ОД на МВР – Сливен са извършили претърсвания в имоти, намиращи се на различни населени места в Област Сливен.  

Следствените действия са проведени при условията на неотложност, тъй като това е била единствената възможност за събиране и запазване на вещите и предметите от значение за досъдебното производство.  В претърсените обекти не са открити животни, които е следвало да бъдат отглеждани в тях, което е било декларирано пред ОС "Земеделие“ – Сливен, като основания за получаване на субсидии.

Процесуално-следствените действия по досъдебните производства продължават.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).