Разпоредиха проверка в затворите заради чалга и гуляи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:03 / 20.03.2017
2179
Министърът на правосъдието Мария Павлова разпореди спешна проверка в затворите и затворническите общежития, съобщиха от Министерството на правосъдието. "Повод за конкретната проверка е излъченият на 17 март 2017 г. в сутрешния блок на bTV материал, озаглавен "Дрога, чалга и купон в пазарджишкия затвор", в който бяха показани клипове, заснети на територията на затвора. По данни на ръководството на институцията, клиповете са били направени през август 2016 г", обявиха от ведомството.

На затворниците в клиповете, които към момента изтърпяват наказания, са наложени дисциплинарни наказания за обидно отношение към ръководството на затвора, притежаване на забранени вещи и предмети, и неспазване на реда и дисциплината в помещенията, уточниха оттам. В момента в България има 12 затвора, 23 затворнически общежития, от които 6 от закрит тип и два поправителни дома. Присъди очакват или излежават общо 7361 души.

За подобряване организацията на работа в местата за лишаване от свобода и спазване на постановения режим в Министерството на правосъдието ще се проведе национално съвещание, на което ще присъстват всички началници на затворите, казаха още от Министерството на правосъдието.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).