Радев: Хиляди емигрираха, а сега ще започне да напуска и бизнесът

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
17:19 / 26.06.2020
6522
Пред всяко управление има много рискове, но виждате, че има пробив в сигурността и то на управлението на държавата в лицето на министър-председателя. По този начин България се разкрива в изключително негативна светлина пред света, лепва се наистина позорно петно. Това заяви днес президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за срещата си в четвъртък с ръководствата на службите за сигурност. Президентът посети и разгледа днес историко-археологическия резерват в град Плиска.

Държавният глава подчерта, че именно службите за сигурност следва да изяснят цялата ситуация със записа и снимките с министър-председателя и какви мерки да се предприемат, така че това да не се допуска.

"Такъв тип имидж на България навън ни представя едва ли не като мутренска държава. Изтрива усилията и лишенията на цяло едно поколение за нашата евроинтеграция“, заяви президентът.

Властта би трябвало да осъзнава, че крачи към пропастта, защото кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, когато вижда, че тук се погазва законът. Хиляди българи емигрираха, а сега вече ще започне да напуска и бизнесът, подчерта Румен Радев.

"Както виждате, за разлика от тук, световните медии вече се занимават с шкафчето и записите на премиера. Ако съдим по неговата логика, той не само трябва да млъкне, но и не трябва да се показва изобщо“, посочи още Румен Радев, помолен да коментира вчерашните изявления на министър-председателя.

 Държавният глава подчерта, че прокуратурата постоянно прави декларации за еднакъв подход към всички, независимо от социално и обществено положение, което наистина гали ухото, но думите катастрофират в действителността.

"Защото виждаме как се прилага абсолютно селективен подход, двойни стандарти и по отношение на казуси, и по отношение на тяхното "хвърляне“ в широкото публично пространство, или пък криене“, заяви Румен Радев. Президентът посочи, че по този начин се създава недоверие в хората и усещане за прокурорски рекет, а с такъв тип отношение не може да се възцари справедливост.

Виж коментарите (16)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).