Пътните строители: Това ли е промяната? Платете ни сега!

Автор: Цвети Христова
Коментари (0)
11:27 / 13.04.2022
1161
Пътно-строителните фирми излязоха на протест пред парламента в София. Недоволните започнаха да се събират в 9:00 часа, предаде репортер на Sofia24.bg. Представителите на сектора изразиха крайното си възмущение и несъгласие от действията на народните представители, които отложиха няколко пъти гласуването на проект на решение, което ще позволи да се изплати половината от дължимата сума към фирмите за извършени дейности по законни договори през последната година, както и да се възлагат нови ремонти. "Недопустимо е близо 100 000 души, работещи в пътния бранш, да бъдат поставени в заложнически капан", категорични са от Българска браншова камара "Пътища“.

Протестиращите носеха плакати, на които пишеше: "Промяната ни доведе дотук", "Всеки труд се заплаща", "Държава без пътища няма", "Това ли е промяната?" и "Платете ни сега!". Ето какво споделиха част от пътищарите: "Протестираме, защото искаме да си получим заработените пари. Два месеца не сме получавали пари". Друг мъж добавя:  Всеки човек, който работи трябва да получава пари. Надяваме се да ни чуят. Живеем на кредити. Докога ще продължава това нещо. Имаме деца и семейства. Тази държава трябва да се оправя вече. Трудно е". 

Народните представители трябва да работят в името на доброто развитие на страната, а не да възпрепятстват движението на гражданите, за да извлекат политически дивиденти. Употребата на бранша с користни цели е отвъд рамките на морала, а неглижирането на поддържането на пътната мрежа застрашава стотици човешки животи ежедневно“, подчертават от Българска браншова камара "Пътища“. Днес в страната ще бъдат блокирани редица ключови пътни артерии, включително и проходи.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (16):
29.11.2022 Николай Нанков: ПП да се засрамят и да поемат своята отговорност за състоянието на пътищата
04.08.2022 МРРБ започва разговори с пътните фирми
20.07.2022 БСП се срещна с УС на Българска браншова камара "Пътища" в НС
21.04.2022 Нанков: Решението за АПИ е тежко нарушаване на закони
20.04.2022 Народното събрание даде зелена светлина за плащанията към пътните фирми
20.04.2022 Работници блокираха движението по Околовръстното на Пловдив
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).