Пътници в катастрофиралия на магистралата автобус ще съдят превозвача "Хеброс бус"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (35)
14:52 / 20.07.2010
32198
Автобус на пловдивската фирма "Хеброс бус" е единият участник в тазсутрешната катастрофа на АМ "Тракия" в района на "Траянови врата", за която своевременно съобщихме, научи Plovdiv24.bg.

При удара на автобуса в движещ се пред него ТИР са пострадали 13 човека. С опасност за живота е 42-годишен пловдивчанин, който е приет в Пирогов с тежка черепно-мозъчна травма, фрактури на крайниците и наранявания по гръдния кош. В Пирогов е настанена и жена, която е в стабилно състояние, а младо момиче вече е изписано. Други десет човека са в Окръжна болница в столицата с различни травми, но без опасност за живота.

"Всичко се случи толкова бързо, че не успях да разбера в кого е вината", сподели млада пловдивчанка, разминала се със сътресение и леки контузии, но сериозно изплашена и шокирана. Тя беше категорична, че ще търси обезщетение за нанесените й морални щети, тъй като определен период от време няма да може да изпълнява служебните си задължения и ще си остане вкъщи до пълно възстановяване.

Всички пътници в автобуса са в шок от случилото се и са твърдо решили да съдят фирмата заради кошмарното преживяване, в което са станали неволни участници. Според очевидци автобусът се е движил с над 100 км/ч, а шофьорът през цялото време ядял семки. В един момент предприел рисково изпреварване и при прибиране отново в дясната лента, се е забил в ТИР-а.

Plovdiv24.bg потърси за коментар ръководството на "Хеброс бус", но към момента на телефоните упорито никой не отговаря.

Виж коментарите (35)

Още по темата (2):
20.07.2010 Миг невнимание довел до кървавата баня на АМ "Тракия"
20.07.2010 Над 10 човека пострадаха при тежка катастрофа на магистралата
Още новини от Национални новини:
Абитуриентка-отличничка показа обувки за 2000 лева. Майката: Дете...
Излезе най-новата прогноза за вторник
Затвориха 7 обекта след нередности с вносни храни
Главчев и социалният министър с призив: Край на спекулациите, ще ...
Не слагайте подписа си под нов трудов договор, който не включва т...
Призовават като обвиняем собственика на оръжието, с което синът н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).