Пуснали задържания за убийството на прегазената край Созопол Юлия! Нямало как да направят експертиза на колата му

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
16:05 / 08.02.2021
7459
Полицията е пуснала задържания за убийството на Юлия Ангелова на пътя край Созопол, защото не можело да се направи експертиза на колата му. След катастрофата шофьорът бяга, но камера заснема автомобила с повредите по него. Мъжът е арестуван няколко месеца след трагедията, при която загина майката на 9-годишно момиченце.

Тя стана в нощта срещу 26 юли м.г. на пътя Созопол - Приморско. Ангелова била в заведение в Созопол. Хванала такси, което да я закара до къмпинг “Арапя", където била отседнала. На средата на пътя обаче слязла, защото се скарала с шофьора по повод сумата за превоз. Тръгнала пеша, когато кола я блъснала. Шофьорът избягал от местопроизшествието. Малко по-късно втори автомобил ударил жената. Неговият водач веднага подал сигнал на тел. 112.

При огледа бързо се разбрало, че подалият сигнала не е първият, ударил Юлия. Затова от полицията веднага започнали да преглеждат записи от камери в района. Така стигнали до автомобил, на цвят сив металик. Капакът му бил изкривен. Колата се движела с висока скорост, марката и моделът не били установени веднага, не се виждал и регистрационният номер.

След упорита работа полицаите успели да издирят автомобила и задържали собственика му. Той отричал да знае каквото и да било. По колата пък липсвали следи от удара, нямало данни да е минавала на ремонт, макар полицаи да са убедени, че капакът е бил поправян.

Мъжът бил пуснат без обвинения, защото не можело да се направи експертиза, която да каже дали това е колата, блъснала Ангелова. Експерти, обаче са категорични, че това не отговаря на истината, съобщава "24 часа". Според тях вещите лица биха хванали извършвани ремонтни дейности по колата, а комплексна медикотехническа експертиза, изготвена от инженери и съдебни лекари, ще докаже, че травматичните увреждания на Юлия са от сблъсъка с колата. Не е проблем и това, че тя е блъсната втори път - ще се назначи такава експертиза и на другата кола.

"В случая дори е лесно. Знае се, че капакът е бил огънат - или е бил изправен, или подменен. По прикрепящите части ще се разбере дали е оригиналният капак, или е подменен", казаха експерти.

"Тази експертиза напълно възможна. Тя обаче ще докаже, че е възможно тази кола да е блъснала жената, а не че е точно тя", смята председателят на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров.

Юристи обаче смятат, че с подобна експертиза е можело мъжът да бъде обвинен. Те дават за пример убийството в Борисовата градина на 15-годишния Георги Игнатов, наръган до смърт на 2 юни 2015 г. 2 години след това през февруари 2017 г. за него бе задържан и обвинен Йоан Матев.

Младеж, приличащ на него, е заснет да тича в района минути след престъплението. Брат му Марсел пък показва на полицаите в коя шахта Йоан е изхвърлил ножа. Той бе открит, но по него нямаше отпечатъци и ДНК. Тогава обаче бе изготвена експертиза, че е възможно прободната рана да е нанесена от точно това оръжие, тъй като съвпада по размер с острието.

“Същият е случаят и с Юлия. Колата с огънатия капак е заснета в района след катастрофата. Открита е месеци след това, вече няма следи от катастрофата. Но експертизата може да бъде направена и ще докаже, че травмите съвпадат с ремонтните дейности по тази кола", каза магистрат, който не е ангажиран със случая на Юлия

Докато разследването тече, 9-годишната дъщеря на прегазената жена  е принудена да плаща кредита на майка си заради некоректен застраховател. Вместо да погаси дълга заради настъпилата смърт на Ангелова, както е вписано в полицата на жената, фирмата иска експертиза дали тя е била пияна. Изследванията са две - във ВМА и в болницата в Бургас. От фирмата уж бавели изплащането до получаване на резултатите. Затова детето вече е платило 2400 лв.

Случаят е странен, защото Юлия е била пешеходец и е ирелевантно дали е употребила алкохол. Поне едно от двете изследвания е готово и предоставено на застрахователя. То показва наличие на алкохол от 3 промила в кръвта на 34-годишната Юлия.

От фирмата се свързали с бившия съпруг на Ангелова и баща на детето й. Именно той пое грижите за момиченцето. “Застрахователят ми се обади след публикацията ви и ще работят по-бързо", съобщи Цветелин Цеков. “Обещаха ми да приключат случая бързо", разказа той.

"С оглед на спецификата на казуса и с цел да отговори на обществения интерес, Комисията за финансов надзор се самосезира, като ще предприеме необходимите мерки в рамките на законовите си правомощия, за да извърши детайлна и спешна проверка по случая", казаха оттам. За Цеков обаче е ключово задържането на убиеца. “Искам да му пожелая да не изживява същото. Преди време му обещах, че ще бъде намерен, и това стана. Сега му обещавам, че ще бъде и обвинен. А когато това стане, ще изпълня молбата на дъщеря ни. А тя е да я заведа при него и тя лично да го пита какво се е случило с майка й", разказа Цеков.

Той завел момиченцето на погребението на майка му. “Държа се мъжки. Тя загуби своите близки хора през 2 години за последните 6 години. През 2014 г. почина едната й баба, през 2016 г. почина баща ми, през 2018 г. - майка ми, и през 2020 г. майка й.  Дядо й, аз и вуйчо й останахме най-близките й роднини. Има и други братовчеди, които са й близки, но това сме най-пряката линия", описва трагедията Цеков.

За щастие на момиченцето, близките й роднини в скоро време ще се увеличат. Втората съпруга на Цветелин е бременна в 5-ия месец и двамата очакват момиченце. А 9-годишната му дъщеричка няма търпение да помага за грижите по бъдещата си сестричка.

Виж коментарите (2)

Още по темата (14):
25.10.2021 Частен съдебен изпълнител иска 1200 лв. от детето на прегазената край Созопол Юлия
05.07.2021 Бившият съпруг на прегазената край морето Юлия: Ще излезе ли някога наяве истината?
18.03.2021 Абсурд: 9-годишно дете изплаща кредита на починалата си майка
18.02.2021 Застраховател не погасил кредита на прегазената Юлия, защото употребила
алкохол
03.02.2021 Оставиха 9-годишната дъщеря на прегазената Юлия да изплаща дълговете й
12.10.2020 Бившият съпруг на прегазената Юлия с нови разкрития
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).