Първата българска група в космическия лагер Space Camp Turkey за 2017 г. се завърна с медал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:01 / 15.07.2017
2532
Първата българска група в международния космически лагер Space Camp Turkey за 2017 г. се завърна с медал и много нов опит в екипната работа в международна среда и най-новите технологии.

Отличието взе 14-годишният Владимир Николов от гр. Русе след като показа най-много знания и умения по време на престоя си в лагера от 2-и до 8 юли 2017 г.

В групата имаше 22 деца от цяла България и по-точно градовете Карнобат, Пловдив, Севлиево, Троян, София, Русе, Хасково, Бургас, Гоце Делчев, Стара Загора и Берковица.

Децата от 9 до 15-годишна възраст се съревноваваха с връстници от Литва, Великобритания, Полша, Турция, Гърция за само два медала.

По време на престоя си, децата бяха разпределени в международни отбори, където демонстрираха не само способност за екипна работа, но и умения да се справят с поставени задачи и предизвикателства. Те имаха възможност да проведат и видеоразговор с астронавт от НАСА, към когото децата от българската група зададоха множество въпроси.

Подборът на участници е задача на Център за творческо обучение - координатор на програмата Space Camp Turkey за България.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).