Пълен абсурд! Жена стана два пъти длъжник на "Топлофикация София", без да има имот в столицата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:12 / 24.10.2021
6268
Жена от Русе става два пъти длъжник на "Топлофикация“ без да има имот в столицата, заяви потърпевшата Цанка Димитрова. Тя посочва, че дори съдия изпълнител й е запорирал сметките и тя даже не може да тегли от спестяванията си. С този абсурд жената се бори вече шест години. Макар че през 2015 година от "Топлофикация“ признават, че е станала техническа грешка.

През 2015 година Цанка Димитрова за първи път получава съдебно известие, че дължи на "Топлофикация София“ 2 300 лева за неплатени сметки заедно с още трима души за периода от 2013 до 2014 година. По това време тя даже живее в чужбина. Цанка споделя пред "БНР“:

"Внезапно ми се наложи да се прибера в България и научавам, че аз съм длъжник на "Топлофикация София“, където аз никога не съм живяла, никога не съм имала адрес, никога не съм имала квартира. Абсолютно никога, нищо не съм имала в София като имот. Извършили са разпити или справки с наистина живущите на този адрес и с тогавашния юрисконсулт на "Топлофикация“. И двете страни казват, че аз никога не съм живяла на този адрес. Но, има едно но. Живея си спокойно и прекрасно допреди 2-3 седмици, когато реших да си упражня правото на онлайн банкиране. И установявам, че аз съм длъжник. Моите сметки са запорирани от частен съдебен изпълнител, отидох по банките и познайте какво – "Топлофикация София“.“

Жената твърди, че сумата, която дължи на дружеството според запорното съобщение, вече е над 9 350 лева. Тя се свързва с частния съдебен изпълнител, че отново е станало объркване. Той ѝ отговаря, че не може да се произнесе относно допусната фактическа грешка и тегли пари от сметката ѝ.

От "Топлофикация София“ отговориха, че грешката произлиза от документи в период, в който потребителите и собствениците на имоти са били посочени само с имена, без други идентификационни данни. Те посочват, че впоследствие грешката е мултиплицирана автоматично, но вече са били извършени корекции в базата данни на дружеството. Запорът по сметката на Цанка обаче продължава да е факт.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Помислете много добре: Кой е с предимство и защо?
Без реклами на хазарт в медиите, засега
Правилото 20-20-20 при работа на компютър
Бориславова обясни за фалшифицираните документи
Работното време на големите вериги магазини и куриерите по празни...
Простреляното в главата 2-годишно дете е по-добре


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).