Проф. Анри Кулев: Четете "Приказка за стълбата"

Автор: Йоланда Пелова
Коментари (0)
12:06 / 06.09.2022
1494
Гражданите винаги изглеждат така, както искат да ги виждат политиците. Това каза за сутрешния блок "Добро утро, България" на Радио "Фокус" проф. Анри Кулев, който е известен режисьор и карикатурист, аниматор, сценограф и художник.

"Те искат да ги видят ентусиазирани и всички до един на избори. А следващия ден нещата се преобръщат и изведнъж, за справка четете "Приказка за стълбата“ – Смирненски трябва да бъде задължително изучаван – на следващия ден всичко се преобръща, политиците се превръщат в едни, според тях, добросъвестни чиновници, и обикновеният гласоподавател много трудно вижда идеите си, въжделеният си, думичките, които очаква да чуе, до следващите избори. И така, Нивото, карането на нивото се пренася на едно институционално ниво, и се започват едни безкрайни брътвежи. Да не говорим за чудовищните корупции, корупционни схеми, хитреци, които работят там. Въобще много е сложно с избирателната система", коментира професорът.

Колкото до карикатурите, Анри Кулев обясни, че това е много сложно и остро изкуство. "Остро в смисъл психологически остро. Карикатурата е призвана да дразни по някакъв начин, да ядосва и властимащите, и неимащите. Тя е призвана да седи в някакъв контрапункт на случващото се". Според проф. Анри Кулев политическата обстановка е циркаджийска от гледна точка на карикатурата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).