Пробив в неврохирургията у нас

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:59 / 25.03.2018
5858
Пробив в неврохирургията. Български лекари приложиха нова технология в гръбначната хирургия. Те оперираха под ръководството на германски специалист. Професорът от клиниката в Кобленц всъщност е роден в България.

Пациентката е на 28 години и е с увреждане на гръбначния стълб. Според лекарите новият метод на операция дава възможност за много бързо възстановяване. 

Професор Франсис Килиан идва от германия специално за операцията. Често консултира свои колеги в България. Роден е в София, но на 17 години заминава за Германия със семейството си.

"Това е много емоционално за мен да съм тук. Аз съм наистина възхитен да видя как е напреднала медицината в България, като я сравнявам с нивото й преди 20 години. Нивото на операциите е почти същото като това, което имаме в Германия", коментира проф. Килиан.

За разлика от тежките операции преди 15-20 години, сега интервенциите на гръбнака у нас традиционно се правят с минимална хирургична намеса, а пациентите се възстановяват за дни. С новата технология, приложена при Евгения обаче операцията става още по-лека.

Източник: Нова тв

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).